Друзі-земляки! Від людей старшого покоління , віком 70+, ми почули про " чубаті канхвети "- цукерки, які готували до різдвяних свят у нашім краї. Підтвердження цьому ми знайшли і в старій періодиці. Це були льодяники ,продовгуватої форми- ніби палички,завернуті в кольоровий паперовий фантик - по бокам закручені в чуби- вузлики. Але на жаль, достеменно нам ніхто не зміг сказати рецепт,окрім того,що варили їх з цукру. Але все ж таки хотілося б автентичний рецепт Богодухівського краю. Допоможіть! Спитайте своїх батьків ,дідусів-бабусь про них. Важливі навіть спогади,які ми зафіксуємо.
 «Чубаті канхвети» — це традиційні українські домашні карамельні цукерки, які ліпили вручну та загортали в гофрований папір, часто рожевого або червоного кольору. 

Ці цукерки мають історичну та культурну цінність як частина української гастрономічної спадщини, Богодухівщини.
Назва «чубаті» походить від характерного «чубчика» з обгорткового паперу зверху. Основні інгредієнти включають цукор, воду.
Традиційно їх виготовляли для дітлахів та продажу на базарах в святкові дні. 
Смак описують як карамельний, іноді з додаванням меду або спецій, проте точний рецепт міг різнитися. Тому особливо цікаво і важливо віднайти наш "Богодухівський".
Цукерку спочатку обгортали щільним чистим папером, а зверху — у тонкий забарвлений (гофрований) папір, з якого робили прикрасу-«чуб».