І знову ми повертаємося до кухні в родині нашого відомого земляка Василя Каразіна.
Але спочатку про рибу під чудернацькою назвою «корюшка». Вона невеличка, схожа на салаку, але має своєрідний запах зеленого огірка. А ще досить ніжну структуру. Саме це і сприяє смаковим властивостям рибної юшки. Спробуйте, і переконаєтесь в цьому, бо маяківці вже скуштували і оцінили цю каразінську страву, вкотре переконавшись, що наші пращури були гурманами.
![]()
Для приготування юшки треба взяти 750 грамів корюшки, добре вимити, почистити, присолити і залишити на 1 годину в спокої. А поки підготувати інші складові: дві цибулини середнього розміру, 2 лаврових листочки, 3-4 горошини духмяного перцю. Все це треба зварити, прослідкувавши, щоб риба не розварилася.
![]()
Готову корюшку викласти на тарілку, трохи полити юшкою і додати соус на свій смак.
Ось така проста страва прийшла до нас із минулого і можливо знайде своїх шанувальників серед сучасників.

