Нині сезон гарбузів і ми пропонуємо читачам спробувати рецепт смачної та відносно швидкої у приготуванні гарбузової манної каші — ідеальної для сніданку або легкого обіду.
Тож,беремо:
· Гарбуз: 300-400 г (очищений від шкірки та насіння)
· Молоко: 500 мл (можна використовувати воду або суміш молока та води 1:1)
· Манна крупа: 4-5 столових ложок (без гірки)
· Цукор: 2-3 столові ложки (за смаком)
· Вершкове масло: 20-30 г
· Сіль: щіпка
· Ванілін
(1).jpg)
Приготування:
Наріжте очищений гарбуз невеликими кубиками. Чим менші кубики, тим швидше вони розваряться.
В каструлю з товстим дном налийте воду (або одразу молоко - дивлячись що до вподоби), додайте щіпку солі та засипте гарбуз. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 10-15 хвилин, до м'якості.
Коли гарбуз став м'яким, можна зробити пюре зручним для вас способом: розімніть його прямо в каструлі товкачиком для пюре до однорідності. Або Ж зніміть каструлю з вогню та збийте масу блендером до гладкого пюре.
Поставте каструлю з гарбузовим пюре на середній вогонь і знову доведіть до кипіння ( якщо варили на воді - додайте молока). Поступово починайте всипати манну крупу, інтенсивно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.
Доведіть до готовності. Додайте цукор та ваші улюблені прянощі (корицю, ванілін). Продовжуйте варити кашу, помішуючи, ще 3-5 хвилин, поки вона не загусне.
Зніміть каструлю з вогню, додайте вершкове масло, добре перемішайте і закрийте кришкою. Дайте каші постояти 5-10 хвилин. За цей час вона остаточно "дійде", стане ще ніжнішою та набуде ідеальної кремової консистенції.
Поради
· Для дієтичного ( пісного) варіанту кашу готуйте на воді, замість цукру додайте мед безпосередньо в тарілку. Масло можна не додавати.
· Для багатшого смаку гарбуз можна попередньо запекти в духовці — це надасть страві приємний карамельний відтінок.
.jpg)