Унікальний потяг-кухня, створений за підтримки Фонду Говарда Баффета, вже понад 200 днів надає гуманітарну підтримку жителям Харківської області. Днями кухарі приготували мільйонну порцію їжі, повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Майже рік Food Train курсує українськими містами, надаючи допомогу жителям Миколаєва, Запоріжжя, Краматорська та Слов'янська. У найскладніших умовах кухарі годують українців смачною та якісною їжею. Цього року потяг працював в Ізюмі, Лозовій та Харкові, забезпечивши гарячими обідами людей похилого віку, маломобільних осіб, внутрішньо переміщених людей та пацієнтів лікарень.

Мобільний харчовий комплекс Food Train, до складу якого входять вагон-генератор, вагон холодної та гарячої кухні, вагон для персоналу та багажний вагон з резервуарами для води, здатен автономно працювати 5-7 діб та виробляти до 10 тисяч повноцінних страв на день: супи, каші, салати, м'ясо тощо. Спеціальні термобокси, встановлені всередині потягу, дозволяють транспортувати готові порційні контейнери з їжею до кінцевого споживача.