"Рецепт вихідного дня" - сьогодні в уже майже традиційній рубриці ми пропонуємо вам приготувати хачапурі по-аджарськи. Готується дуже легко ❤
Цей рецепт нам запропонували земляки. Ми , як за зазвичай, приготували спочатку самі, перш ніж рекомендувати вам.
Рецепт на 2 штуки ( у нас вийшло дві величенькі ),залежить від розміру човника,який ви зробите.
Отже, візьміть продукти:
Для тіста:
· Борошно – 500 г
· Цукор – 1 ч. л.
· Сіль – 1 ч. л.
· Дріжджі сухі – 1 ч. л.
· Олія – 30 мл
· Вода – 300 мл
Приготування тіста:
Замішуємо липке тісто - спочатку змішати сухі продукти - муку,сіль,цукор, дріжджі,додаємо теплу воду і вимішуємо тісто,додаємо олію і знов трішки місимо. Потім залишаємо його в теплому місці до повного підйому - 30-40 хвилин.
Начинка:
· Сир сулугуні – 600 г
· Жирна сметана -3 ст. л.
Сир натерти на тертці. Перемішати зі сметаною .
З тіста формуємо кульки - залишаємо їх накритими рушником на "розстойку" хвилин на 10. Потім розкачуємо кульки в пласт , з країв починаємо закручувати тісто як на рулет ,формуючи бортики човника.Лишаємо центр порожнім, кінці зліплюємо - виходить форма, схожа на листочок.
В центр викладаємо підсолену за бажанням начинку.
Випікання:
Випікати в гарячій духовці (200 градусів) до рум'яності - все залежить від вашої духовки, але не пересушіть. Орієнтуйтеся хвилин на 20. За п’ять хвилин до готовності додаємо жовток в зроблену ложечкою "ямку" в начинці ,кладемо вершкове масло буквально чайну ложку і відправляємо в духовку ще на 1-2 хвилини.
Випічка виходить дуже ситною.

.jpg)