І знову ми повертаємося до кухні в родині нашого відомого земляка Василя Каразіна.

Але спочатку про рибу під чудернацькою назвою  «корюшка». Вона невеличка, схожа на салаку, але має своєрідний запах зеленого огірка. А ще досить ніжну структуру.  Саме це і сприяє смаковим властивостям рибної юшки. Спробуйте, і переконаєтесь в цьому, бо маяківці вже скуштували і оцінили цю каразінську страву, вкотре переконавшись, що наші пращури були гурманами.

Для приготування юшки треба взяти 750 грамів корюшки, добре вимити, почистити, присолити і залишити на 1 годину в спокої. А поки підготувати інші складові: дві цибулини середнього розміру, 2  лаврових листочки, 3-4 горошини духмяного перцю. Все це треба зварити, прослідкувавши, щоб риба не розварилася.

Готову корюшку викласти на тарілку, трохи полити юшкою і додати соус на свій смак.

Ось така проста страва прийшла до нас із минулого і можливо знайде своїх шанувальників серед сучасників.